AV

a house for Alexander and Sara

AV is a renovation of a row house in Sint-Niklaas. Starting from a typical Belgian situation of historically grown extensions, the first step was to sanitise the existing building and bring it back to its former self.
In the newly built addition two strategies were developed with the focus on spatiality and light. By changing the direction of the building an creating and angle a more spacious addition was created. By introducing a patio and a skylight between the old and the new building, sufficient natural lighting was assured.
Three pivoting doors create the back facade that when opened provide a continuity between the interior and exterior space. This continuity is further achieved through the use of the same material for the inside and outside floors (polished concrete).

location:                       Sint-Niklaas (BE)
completion:                 2014
client:                            private
program:                      extension and renovation of a house
architecture:                i.s.m.architecten
interior architecture:  i.s.m.architecten
photography:               Luis Diaz Diaz
awards:                        Stadsprijs architectuur Sint-Niklaas

AV – Gazette Van Antwerpen – 2014 – Woning uit het interbellum
AV – Beter Bouwen En Verbouwen – 2014/03 – Stoer in hout